Mazare uscata batuta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g mazare uscata
  • 200ml ulei din samburi de struguri(sau ce va place)
  • 0 foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 5 felii de paine
  • 100ml ulei pentru prajit painea

Mod de preparare

Intr-o oala se pune circa 1,5l apa cu sare si foaia de dafin,se adauga mazarea si se pune la fiert.Cand este fiarta se scurge de apa,dar se pastreaza 4-5 linguri din zeama.Mazarea se paseaza bine la robot,sau se paseaza printr-o sita deasa.Se bate apoi cu telul si se adauga uleiul,ca la fasolea batuta.Daca vi se pare prea groasa se subtiaza cu putina apa in care a fiert mazarea.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Mazarea batuta se serveste pe felii de paine prajita in ulei.Sau doar bagate le toaster.Cum va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise