Se curata, parleste, rade si spala jambonul. Se pune la fiert carnea in 2-3 l apa rece cu putina sare, cu o ceapa, morcovul si patrunjelul si se fierbe bine cu capac la foc mic (sau in oala de fiert sub presiune).
Separat caliti cealalta ceapa tocata si mazarea in putin ulei sau unt, apoi adaugati putina zeama de la carne si mai fierbeti-o cu capac la foc mic pana este foarte moale si scade zeama (30-40 minute). Adaugati marar tocat, concentratul, faina desfacuta in apa, zaharul, putin piper si amestecati bine. In 2-3 minute soteul este gata.
Dupa ce a fiert bine carnea (60-80 minute), o scoateti din zeama, o desfaceti de pe oase, o asezati pe un platou si o garnisiti cu felii de morcov fiert, marar, fisiute foarte subtiri de ardei rosu, ardei iute, etc.
Langa carne asezati mazarea cu o lingura sau un polonic in cateva gramajoare, eventual pe portii, pentru cate persoane sunt la masa. Garnisiti cu verdeata, rosii, morcov fiert, etc. (Cu zeama ramasa de la carne puteti face o ciorba).
Pofta buna.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii