Mazare cu carnati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mazare cu carnati

Ingrediente

  • 250 gr carnati taranesti
  • 600 gr mazare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.

Ardeiul kapia il curatam de seminte apoi il facem cubulete.

Carnatul il taiem rondele.

Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita incingem uleiul si rumenim usor bucatile de carnat.

Adaugam ceapa, morcovul, le inabusim 2 minute apoi punem ardeiul kapia.

Acoperim toate ingredientele cu apa, condimentam cu putina sare si piper.

Punem un capac si lasam sa scada la foc potrivit.

Cand legumele sunt bine facute punem mazarea ( daca este congelata o adaugati mai repede, a mea fiind la cutie, era fiarta si am pus-o mai spre final), boiaua de ardei dulce (daca a scazut prea mult zeama mai adaugati putina apa fierbinte).

Rosiile le trecem prin blender si dupa ce a dat cateva clocote mazarea le incorporam dar si pasta de tomate.

Amestecam bine, mai lasam pe foc 3-4 minute, apoi tragem tigaia deoparte si punem usturoiul curatat si taiat feliute.

Deasupra presaram marar verde tocat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise