Din faina alba si cea de malai, oua, 1 ardei iute maruntit, sare si zahar facem un aluat ca pentru clatite. Lasam sa se intrepatrunda circa 30 minute la cald, apoi, in ulei incins, prajim lipiile (mai groase decat clasicele clatite). Intre timp punem cartofii in coaja la fiert, ii curatam si pasam. Dupa racire adaugam cocosul ras, celalalt ardei iute tocat marunt si putina apa calduta. Topim untul, calim amestecul de garam masala si adaugam piureul de cartofi. Daca este prea gros, mai punem putina apa calda. Dupa primul clocat stingem focul. Umplem fiecare dosa (clatita/lipie) cu budinca de cartofi, rulam si prajim in putin ulei, pana prinde o crusta crocanta. Servim imediat cu sos de iaurt picant, chutney sau pasta iute de tomate.
Sfat: daca nu dispuneti de foarte mult timp, puteti pregati piureul de cartofi si dosa (clatitele) anticipat. Rulourile se pastreaza la frigider si 2-3 zile, dar, trebuie sa le acoperiti cu folie de aluminiu.
Sugestie: in cazul in care nu dispuneti de garam masala, puteti inlocui acest amestec de mirodenii cu 1 lingurita chimen, praf de chilli si foi de dafin, pudra de scortisoara si cuisoare, boabe de mustar si putin curry. Acestea vin calite in tigaie, apoi se arunca untul si masa de cartofi cu cocos.
Recomandare: puteti sa innobilati aceste dosa (clatite) cu boabe de mazare si porumb, putine arahide sau fistic, dar, fara sa apelati la mezeluri sau orice produse de sorginte animala. Chiar si cei mai carnivori vor savura acest aperitiv cald!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii