Se curata dovleacul de coaja si se taie cubulete de cca 1,5 cm. Se spala portocalele, se sterg si se cojesc. Cojile se taie stifturi subtiri, se lasa un minut in apa clocotita, apoi se scurg. Se storc portocalele si se taie batoanele de vanilie in cate 3-4 bucati fiecare (dupa ce au fost despicate pe lung, ca sa iasa aroma). Se pune zaharul intr-o cratita cu fundul gros, se toarna deasupra apa si sucul de portocala si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa ca un sirop. Se introduc cubuletele de bostan, vanilia si coaja de portocala si se lasa sa fiarba pana ce dovleacul devine sticlos. Din cand in cand se ia spuma. Se pun in borcane bostanul, vanilia si coaja de portocala, se lasa siropul sa mai fiarba cca. 5 minute, dupa care se toarna in borcane. Se inchid cu capac, se rastoarna cu gura-n jos si se lasa sa se raceasca bine.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii