Marinare rapida cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Marinare rapida cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Ingrediente

  • 700 g pulpa de miel taiata fasii sau spata miel
  • 200 ml apa
  • 300 ml vin alb sec
  • 1 ceapa medie
  • 2 morcovi medii taiati fasii
  • 1 felie foarte mica de telina
  • 2 frunze dafin mici
  • 2 boabe de ienibahar
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita boabe de piper negru
  • 1/2 lingurita boabe de mustar

Mod de preparare

Taiem ceapa pe jumatate, morcovii fasii si le punem la fiert in apa cu 200 ml vin si condimente. Dupa ce a fiert cateva clocote luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Zarzavatul este inca tare, dar isi va lasa aroma in timp ce se marineaza carnea. Dupa ce s-a racit turnam peste carnea de miel impreuna cu restul de vin.

Pregatim aparatul Food Saver. Punem carnea spalata bine in caserola pentru marinare rapida, turnam marinata fiarta si racita peste ea, apoi punem capacul si verificam daca este inchisa etans. Caserola este dotata cu o supapa legata de aparatul de vidat printr-un furtun. Pornim aparatul pentru a vida marinata si carnea, de 3-4 ori. Carnea se va marina in doar cateva minute cu ajutorul aparatului Food Saver. Optional, putem sa o lasam la rece in jur de 30 minute in caserola, la sfarsitul procesului de marinare rapida.

Putem sa pregatim carnea la cuptor, la gratar sau in mancare de genul stufat, tocanite, chiftelute.

Va asigur ca veti obtine cea mai buna friptura de miel!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise