Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009
Ingrediente
1 ceasca unt sau margarina Rama (la tepmeratura camerei), 2 cesti zahar, 4 oua (la tepmeratura camerei), 2 cesti smantana (18% grasime), 2 lingurite esenta de vanilie, 4 cesti faina, 2 lingurite praf de copt, 2 lingurite bicarbonat, 1 lingurita sare fina, 100 gr ciocolata amaruie (topita), ¾ ceasca fulgi de ciocolata amaruie, ¾ ceasca fulgi de ciocolata alba
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul untul/margarina cu zaharul pana ce devine pufos.Adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Adauga smantana si vanilia si amesteca.Cerne faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si adauga-le in amestecul cu oua in 3 parti, amestecand bine dupa fiecare parte.Ia 2 cesti din aluat, adauga ciocolata topita (in cele 2 cesti de aluat) si amesteca.Adauga fulgii de ciocolata amaruie in aluatul alb si fulgii de ciocolata alba in aluatul negru.Pune aluaturile in tava, alternand, dupa care treci prin aluat cu un cutit ,o data, rotind aluatul putin.Coace checul timp de 50-60 minute.Lasa-l sa se raceasca timp de 20 minute inainte de a-l rasturna din tava, dupa care lasa-l sa se raceasca complet.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Marble Bundt Cake" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009
Felicitari din toate punctele de vedere...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009
Esti foarte priceputa si indemanatica.Felicitari!
cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009
Trebuie neaparat sa-mi cumpar si eu o forma speciala,arata super.
tradaro (Chef de cuisine) , 27 mai 2009
Arata foarte bine, imi place. Nu stiu daca voi reusi dar merita incercata reteta. Bravo, felicitari!