Puiul,curat,se fierbe,cu ceapa si condimentele amintite.
Vinetele se spala,se curate,apoi se taie felii,pe lung,cu grosimea de 1,5-2 cm.Dupa aceea le presaram cu sare si le lasam cca 20 minute.Apoi,se spala,se stotc,usor si se coc,asa:
se unge o tava cu ulei(nu de masline),se aranjeaza bucatile de vinete in ea,peste ulei;bucatile de vinata se ung si deasupra cu putin ulei.Se dau la cuptorul incins,la foc mediu,cca 25-30 minute.Pe urma se intorc si se mai lasa cca 10-15 minute in cuptor.
Vinetele,de obicei,se prajesc,dar coapte,e mai sanatos; nu sint f.grase.
Morcovii se curata(spalati),apoi,se taie rondele;se prajesc,se pun pe un servet absorbant.
Rosiile,spalate,se taie rondele(cu grosime de cca 1 cm),apoi,se prajesc f. putin.Nu se curata de coaja.
Eu,pun rosii,pe fundul cratitei “rice cooker”,sa nu se arda mincarea.In craita normal,nu e nevoie de rosii.
Orezul se spala si se lasa la inmuiat cca 30 minute,in apa calduta.Dupa aceea,orezul se scurge si se lasa putin intr-o strecuratoare(cca 15 minute).Apoi,orezul se pune intr-un bol si se amesteca cu morcovii prajiti,condimentele pudra(piper,ienibahar,curry,cardamom)sis are;pt. 2 pahare de orez,se pune 1 lingurita de sare.Nu uitati ca am pus 1 lingurita de sare ,cind am fiert puiul si supa de pui o vom folosi.Deci,punem,peste orez,doar 1 lingurita de sare.
Asamblare:in cratita de gen “rice cooker”,se pun rosiile prajite;le saram,putin.
Peste rosii,se pun bucatile de pui(cu pielita in jos);le piperam si saram putin.
Peste pui,aranjam vinetele;apoi,se pune orezul(amestecat cu condimente,sare,morcovi).
Peste toate astea,se pune supa de pui(strecurata);trebuie sa fie deasupra orezului,cam 1,5 cm.
Daca supa de pui nu e suficienta,punem apa.
Daca gatim in rice cooker,lasam cratita,sa-si faca treaba(cca30 minute);nu amestecam.Cind cratita face “click”,inseamna ca si-a terminat treaba.
Acum,intr-o tigaie,se infierbinta cca 3 linguri de ulei de masline,apoi se pune peste “maqlube”;amestecam putin si usor,doar orezul cu uleiul.
Apoi acoperim cratita si o lasam cel putin 20 minute.
Daca se face mincarea pe aragaz,cind orezul e facut(cam tot 30 minute),se pune uleiul fierbinte(cele 3 linguri).Nici pe foc,nu se amesteca;eventual,amestecam la fiecare 15 minute,doar orezul.Si in cazul acesta,dupa ce se stinge focul,mincarea se acopera si se lasa cca 20 minute.
In ambele cazuri,mincarea se rastoarna(de aici si numele) pe un platou,se serveste imediat cu salate sau iaurt.
In momentul in care se ratoarna,trebuie sa fie ca un tort,sa se vada straturile(pui,vinete,orez).
E o mincare f. buna.Nu e ceva dificil,dar am scris mult,sa fiu inteleasa.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii