Manzatul se taie in felii groase de latul unui deget, se aseaza intr-o tava. Intr-un castron punem condimente de gratar cca o lingura turnam peste ele 3-4 linguri ulei si amestecam, apoi adaugam vinul si apa.
Intreaga compozitie o turnam peste carne, adaugam si usturoi taiat felii si dam la cuptor pentru cca 2 ore, urmarind mereu sa nu scada lichidul prea rau ca riscam sa se arda.
Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, dupa ce s-au fiert ii asezam intr-o forma de termorezistenta unsa cu unt.
Untul il topim, adaugam faina amestecata in prealabil cu laptele si 50 de grame de cascaval si mozzarella taiata cuburi, fierbem pana se topesc si sosul devine gros, apoi turnam peste cartofi si nivelam.
Radem restul de 30 gr de cascaval deasupra si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra.
Intre timp e gata si manzatul! Asa ca ... Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii