Se spala bine urzicile in apa rece. Se pun la fiert timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scurg bine de apa ramasa. Daca vreti, puteti pastra apa in care ati fiert urzicile avand multe efecte benefice, pentru par, pentru depurare etc. Se pun firele de arpagic (sau ceapa ), taiate marunt, la calit in putin ulei. Se toarna faina si se amesteca cu lingura de lemn, fara ca faina sa devina maronie. Se toarna jumatate de pahar din zeama de la urzici si amestecam din nou. Turnam urzicile si le lasam cateva minute, pana scade lichidul. Le pasam cu blender-ul. Curatam cateii de usturoi si ii dam prin razatoare deasupra urzicilor. Se amesteca si se mai lasa la foc doua minute. Se serveste cu smantana sau cu hrean.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii