Se spala bine urzicile in apa rece. Se pun la fiert timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scurg bine de apa ramasa. Daca vreti, puteti pastra apa in care ati fiert urzicile avand multe efecte benefice, pentru par, pentru depurare etc. Se pun firele de arpagic (sau ceapa ), taiate marunt, la calit in putin ulei. Se toarna faina si se amesteca cu lingura de lemn, fara ca faina sa devina maronie. Se toarna jumatate de pahar din zeama de la urzici si amestecam din nou. Turnam urzicile si le lasam cateva minute, pana scade lichidul. Le pasam cu blender-ul. Curatam cateii de usturoi si ii dam prin razatoare deasupra urzicilor. Se amesteca si se mai lasa la foc doua minute. Se serveste cu smantana sau cu hrean.
Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii