Mancarica de fasole verde

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de fasole verde

Ingrediente

  • 500 gr fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu gras
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml bulion
  • sare
  • ulei
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala si se taie de capete fasolea verde.Ceapa si ardeiul se curata si se taie in cubulete.Se pun la calit intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei.Fasolea se usuca cu cateva servetele absorbante sau cu un prosop curat de bucatarie si se adauga peste ceapa si ardeiul care sunt la calit.Se presara sare dupa gust,se da focul la mic si se pune capac.Se lasa timp de 10-15 minute,pana cand fasolea elimina toata apa si incep sa se schimbe la culoare.Se adauga bulionul si se mai lasa inca 5-10 minute.Usturoiul se curata si se toaca marunt.Il adaugam peste mancarica si mai lasam cateva minute pe foc.Se opreste focul,se presara un pic de patrunjel verde tocat marunt si se serveste.(Stiu ca de obicei se adauga faina ca sa iasa un sos mai gros,dar eu nu prea folosesc acest sos si din cauza asta ,reteta mea nu contine faina...)Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise