Mancarica de fasole boabe

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Mancarica de fasole boabe

Ingrediente

  • 350 gr fasole boabe
  • 4 cepe mari
  • 3 morcovi taiati rondele mari
  • 3 linguri bulion sau 1/2 l suc de rosii
  • 200 gr kaiser taiat cubulete mari de 1-2cm
  • 5 carnati fripti pe gratar
  • sare, piper, cimbru, alte condimente
  • marar, patrunjel
  • ulei

Mod de preparare

Fasolea se fierbe si se scurge in 3 ape. In a treia apa se adauga un pic de sare, morcovul si o lingura de ulei si se lasa sa fiarba. Intr-un ceaun se pune ceapa taiata la calit in ulei incins. Se lasa pana capata culoare aurie, apoi se adauga si kaiserul. Dupa aproximativ 5-7 minute se adauga si bulionul desfacut cu apa calduta sau sucul de rosii. Se lasa totul la foc mic pentru inca 20 minute.

Cand morcovul este aproape fiert, se adauga cu tot cu fasole si apa peste prajeala si se lasa totul sa fiarba la foc mic inca 20 de minute. Se condimenteaza dupa gust. Dupa ce s-a stins focul se pune mararul si patrunjelul.

Separat, intr-o craticioara se pune la fiert orez: o parte orez, 3 parti apa cu putina sare. Cand e aproape fiert, se adauga si 3-4 linguri de ulei. Orezul trebuie sa stea pe foc pana se evapora apa in totalitate si inca 2 minute sa il prajeasca uleiul foarte putin.

Serviti orezul alaturi de mancarica de fasole, cu carnati si salata de varza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise