Aceasta e reteta mea de mancare de urzici, o reteta de primavara, pentru a va improspata sangele si a va da energie.
Mod de preparare:
Se spala bine urzicile si se scurg.
Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb cam 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg.
Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine.
Se caleste ceapa in ulei incins pana se face galben-aurie. Se adauga si 2-3 catei de usturoi, apoi se stinge cu zeama de urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic. Se adauga inca un polonic cu zeama, apoi urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde.
Se serveste cu mamaliga calda si hrean ras. De asemenea, se pot servi alaturi de oua ochiuri sau fierte, depinde de gust, mie imi plac fierte. Eu am fiert ouale in putina zeama de la urzici.
Pofta Buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii