Taiem firele de praz in bucati de aproximativ 4 cm. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste, adaugam prazul si lasam il sa fiarba timp de 10 minute. Pregatim o strecuratoare si scurgem bine prazul fiert.
Pregatim o cratita in care punem uleiul. Adaugam prazul scurs, acoperim cratita cu capac si lasam sa se caleasca timp de 3-4 minute. Amestecam cu grija, pentru a pastra bucatile de praz cat mai intregi.
Cand prazul incepe sa se rumeneasca, punem sucul de rosii, maslinele, zaharul si vinul. Adaugam apa calda cat sa acoperim toate legumele si lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Condimentam cu sare si piper macinat. Gustam daca mancarea este suficient de condimentata, asezonam daca mai este cazul si inchidem aragazul.
Servim.
Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/mancare-de-praz-cu-masline.html
POFTA BUNA!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii