Ingrediente
1 kg pastai verzi, 2 rosii mari, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1/2 morcov, 3 linguri pasta de tomate, sare, piper, 1 lingurita rasa marar uscat, 1 varf lingurita busuioc uscat, 3-4 linguri ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
10 voturi
Mod de preparare
Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor.
Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi.
Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime, apoi rondele.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, rosiile morcovul si le inabusim putin.
Stropim cu apa si lasam pana ce legumele se inmoaie putin.
Adaugam pasta de tomate, o cana de apa, sare si piper dupa gust, mararul si busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul peste legume.
Amestecam bine si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Tragem tigaia de pe foc, punem pastaile si invartim.
Turnam acest amestec intr-un vas ceramic si nivelam.
Introducem mancarea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, gustam putin sa vedem daca sunt gata.
Cand sunt bine patrunse, le scoatem, le lasam putin sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta dragilor!
Laurentiu Dragan , 15 august 2014
Presupun ca "pastai" se spune in unele zone din tara la "fasolea verde fidelutza", iar la cealalta galbena si grasa....? oricum faina reteta de vara. Este ultra gustoasa servita rece cu ceva iaurt sau smantana deasupra!!! Multumim
Rocsi (Chef de cuisine) , 25 iulie 2014
Camelia ma bucur mult ca iti place.
Rocsi (Chef de cuisine) , 25 iulie 2014
Multumesc Mihea.la
Camelia Mihaela_Neculae (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014
Mi s-a facut foame numai citind reteta si in foto arata asa bine ! Acum este tarziu, dar maine chiar asta gatesc.O reteta potrivita mai ales pentru vara, fara carne.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014
F buna si apetisanta