Mancare de mazare cu carne de porc

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Mancare de mazare cu carne de porc

Ingrediente

  • 1 kg. carne macra de porc,
  • 500g. mazare dulce,(congelata )
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 2 rosii,
  • 1 ardei rosu(capia),
  • 3 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita de cimbru macinat,
  • 1 lingurita de maghiran,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1 lingurita boia de ardei dulce,
  • 1-2 linguri de faina,
  • 100g. smantana,
  • 1 lingurita Vegeta,
  • patrunjel verde,
  • marar:

Mod de preparare

1.Se curata ceapa si se taie solzisori.

2.Se curata morcovul si se taie cubulete.La fel se taie si ardeiul si rosiile, fara pielita.

2.Intr-o cratita, se pune uleiul si, cand este fierbinte,se adauga ceapa , se caleste 3 minute, apoi se adauga morcovul, ardeiul , rosiile si se mai calesc impreuna cca. 5 minute.Se pune carnea de porc, taiata cubulete si se acopera cratita.Se lasa pana carnea isi lasa sucul, se pune boiaua si se fierbe in continuare.Avem grija sa adaugam apa , daca este necesar.

3.Se asezoneaza cu sare , piper, Vegeta , 1 foaie de dafin cimbru, maghiran,si se fierbe pana carnea este aproape fiarta.Atunci, se adauga mazarea verde .Se continua fierberea pana mazarea este moale.

4.Separat, se amesteca faina cu smantana si 1/2 pahar de apa si se varsa peste mancarea de mazare.Se amesteca bine, se adauga patrunjelul si mararul , ambele tocate bine si se ia preparatul de pe foc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise