Descopera o reteta delicioasa de mancare de fasole verde cu cartofi si dovlecei, perfecta pentru post sau o masa usoara si sanatoasa. Simplu de facut si plina de savoare!
Punem ulei in cratita si lasam sa se incinga. Adaugam ceapa si gatim pana se inmoaie, amestecand frecvent (aproximativ 5 minute). Apoi punem usturoiul, chimenul si oregano. Gatitim inca doua minute, amestecand mereu.
Adaugam pasta de tomate, apa, frunzele de dafin, fasolea verde, dovleceii taiati rondele si cartofii cuburi potrivite. Condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic timp de 15 minute, apoi adaugam suc de lamaie si lasam sa fiarba acoperit la foc mic.
Sucul de lamaie este optional, dar noua asa ne place.
Gatim pana cand sosul se ingroasa usor, iar fasolea si cartofii pot fi usor taiate cu furculita. Eu le am lasat la foc mic aproape 30 de minute. Verificati pe parcursul gatitului si adaugati putina apa daca este necesar.
Apoi stingem focul si punem verdeata tocata. Eu nu am pus, sotului meu nu-i place.
O servim cu putina branza de oaie, este o combinatie delicioasa. Incercati!
Va recomand si mancarea de mazare cu carne de curcan, tocanita de porc cu cartofi sau tocanita de vinete. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii