Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla de mancare de fasole boabe. Retete cu fasole boabe. Iahnie de fasole boabe. Retete de post.

Portii
5-6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Mancare de fasole boabe

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 linguri de bulion de rosii
  • o jumatate de lingurita boia de ardei dulce
  • 2 frunze de dafin
  • putin cimbru uscat
  • piper
  • sare
  • leustean

Mod de preparare

Reteta de mancare de fasole boabe sau iahnie de fasole boabe este una destul de simpla, ieftina si gustoasa. Este o mancare foarte buna si satioasa de post, dar este la fel de potrivita ca si garnitura, alaturi de carnati fripti sau prajiti, ori o friptura rumena.

Fasolea boabe se lasa la inmuiat peste noapte in apa rece.

A doua zi se schimba apa si se pune la fiert .Cand apa da de cateva ori in clocot, se arunca si se inlocuieste cu alta apa calda. Schimbam apa de doua ori.

Punem fasolea in oala sub presiune impreuna cu 2 frunze mici de dafin, un praf de sare si fierbem 20-25 de minute.

Intr-o cratita incingem uleiul si calim ceapa, morcovul si ardeiul kapia tocate, pana se inmoaie usor. Adaugam un praf de sare sa nu se arda.

Apoi punem bulionul, cimbrul, sare si piper. Adaugam si fasolea boabe fiarta si zeama de la fasole cat sa o acopere putin.

Mai fierbem in jur de 15 minute, cat sa scada zeama. La final adaugam leusteanul tocat.

Pentru reteta de mancare de fasole boabe sau iahnie de faole boabe, puteti inlocui leusteanul cu marar sau patrunjel. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise