Dupa ce se spala,fasolea se pune intr-un vas peste care turnam apa cit sa acopere fasolea. Dupa primul clocot se stoarce apa si adaugam radacinile de legume spalate,cimbru si turnam apa, cca 2,5 litri, sau dupa preferinta. Adaugam putina sare si ceapa taiata marunt si lasam sa fiarba. Dupa ce s-a fiert scoatem legumele si citeva linguri de fasole(3-4) pe care le punem deoparte. Strecuram fasolea lasind doar o mica cantitate de zeama necesara la batutul fasolei,iar restul de zeama impreuna cu legumele taiate marunt,cimbru si cele 4 linguri de fasole le punem intr-o alta cratita sa fiarba putin.Se mai poate adauga daca este nevoie putina apa calduta. Cind clocoteste se adauga citeva paste fainoase apoi 1 pahar de bulion ,putin piper,dupa gust supco,2 linguri de ulei,iar dupa citeva clocote se taie frunzele de patrunjel verde. Se ia de pe foc si se serveste ca felul 1,iar ca felul 2 fasolea batuta peste care se poate pune putin ulei si se serveste cu diverse muraturi.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii