Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul si ceapa se curata, apoi se taie rondele si se pun la calit in putin ulei si apa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Ingrediente

  • Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
  • Praz 4 fire cca. 600 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Mărar proaspăt 1 legătură.

Mod de preparare

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă.

Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciurecile curățate și tăiate grosier.

Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de minute la foc mic.

Spre finalul fierberii se adaugă mărarul tocat mărunt.

Mâncarea se servește ca atare acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce se poate servi lângă preparate din carne.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise