Taiem ceapa solzisori.
Taiem castravetii in rondele groase (sau orice alte forme – cubulete, fasii,...). Daca sunt putin sarati este suficient sa ii spalam bine, dar daca saramura a fost puternica, castravetii trebuie tinuti in apa rece cateva ore (sau ii fierbem 5 minute), pentru ca sarea sa iasa din ei.
Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim 2-3 minute.
Punem cubuletele de carne, amestecam si calim pana cand carnea isi schimba culoarea si devine albicioasa, pe toate partile. Turnam apa calda doar cat sa acoperim carnea si lasam sa fiarba cam o jumatate de ora, acoperind cratita cu un capac, pana cand carnea este moale. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa calda.
Punem rondelele de castravete murat, amestecam si lasam sa fiarba acoperit 5-10 minute, pana cand castravetii se inmoaie.
Punem cimbrul si sucul de rosii, amestecam si mai lasam sa fiarba acoperit inca 10-15 minute.
Daca mancarea de castraveti vi se pare prea zemoasa, amestecati o lingura cu faina cu sos din cratita, rasturnati in mancarica si mai fierbeti inca 5 minute.
Condimentam cu piper macinat si sare (doar daca mai este nevoie).
Amestecam, gustam, presaram deasupra marar tocat si inchidem aragazul.
Servim.
Reteta Video completa o gasiti la:http://youtu.be/whm4b5CpFDc
POFTA BUNA!
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii