Mancare de bame

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr bame curatate
  • 2 cepe (rosii,de apa)mari taiate felii
  • 3-4 cateii de usturoi
  • 3 rosii mari coapte ,date pe razatoarea mica
  • 2 rosii mari taiate felioare
  • 1 legatura de patrunjel tocat,foarte marunt
  • 1 ceasca cu otet de mere
  • 1 ceasca ulei (din samburi de struguri)
  • 1 ceasca de apa
  • 2 lingurite vegeta fara sare (plafar bio)
  • 1/2 lingurita piper roz proaspat macinat
  • 1 lingurita de zahar brun

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente.Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 minute) , adaugam rosiile date prin razatoarea mica, sarea, piperul si o lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba,la foc mic, cam 5 minute. Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presaram patrunjelul,nu se mai amesteca cu lingura dupa ce am pus patrunjelul si asezam si feliile de rosie, le presaram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa. Fierbem,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. Din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.Ca sa nu se prinda mancarea,o putem baga la cuptor.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise