Umplutura:ciupercile se curata,se spala, se taie felii si se calesc in ulei.Se condimenteaza dupa gust,se sting cu putina apa si se fierb inabusit 20 de minute.
Mamaliguta:Intr-un vas de mamaliga,se pune la fiert 1 1/4 litri apa cu foarte putina sare si 1 lingura de malai.Dupa ce fierbe se pune restul malaiului in ploaie,se amesteca bine si se fierbe amestecandu-se mereu 10 minute.Cand este bine fiarta se adauga branza de burduf (50-100 gr) si patrunjel verde tocat marunt.
Se unge o tava sau un vas termorezistent cu unt,se rastoarna jumatate sau chiar putin mai mult din mamaliga,se pune putin ridicata pe lateralele vasului,se pun straturi succesive de ciuperci,cascaval,sunca presata si sunculita taiate cubulete,se acopera cu restul de mamaliga si putin unt.
Se coace in cuptorul incins 20-25 de minute.
Se rastoarna si se serveste imediat.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii