Mamaliga Tradaro

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga Tradaro

Ingrediente

  • 1/2 kg malai
  • 50 g unt
  • 150 g gris
  • 1 lingura delikat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 800 ml lapte dulce
  • 800 ml apa plata

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe grisul, cam 7-8 minute.

In ceaun sau vasul in care se face mamaliga, se pune untul la foc mic sa se topeasca, apoi se adauga malaiul si se amesteca bine pana se incorporeaza untul.

Peste malai se toarna compozitia din craticioara, se adauga ulei amestecand pentru inceput cu un tel para pana se ingroasa putin compozitia, apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Dupa 15 minute se amesteca vartos cu un facalet timp de 1 minut si se lasa iarasi sa fiarba.

Dupa 5 minute se amesteca iarasi cu facaletul timp de 1 minut.

Dupa 3 minute se amesteca pentru ultima data cu facaletul timp de 1 minut apoi se da focul tare.

Se ia o lingura de lemn, se uda cu apa rece si se plimba de jur imprejurul mamaligii de sus in jos pentru a desprinde marginea mamaligii de vas.

Se stinge focul. Se clatina vasul stanga dreapta si se rastoarna pe un fund de lemn sau o farfurie.

Se mai pune suflet cat va lasa inima.

Se poate servi la foarte multe feluri de mancare, este o mamaliga delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise