Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Ingrediente

  • -1 litru apa
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingurita de sare
  • -170 -200 gr faina de malai
  • -200 gr branza (am folosit un amestec de branza telemea de oaie, vaca si cascaval)
  • -100 ml smantana
  • -slanina, carnati, pastrama , sunca etc
  • -oua (1 ou /persoana)

Mod de preparare

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa.

Intr-un vas punem pe foc la fiert apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa adaugam,in ploaie, faina de malai si amestecam energic pana cand se ingroasa si este fiarta.

Am lasat deoparte mamaliga si am pregatit amestecul de branza (de fapt am luat ce am gasit prin frigider,fara a cantari exact cat am pus din fiecare)

Slanina afumata am taiat-o in fasii nu foarte subtiri si am prajit-o intr-o tigaie, fara ulei fara nimic ,pana cand a capatat textura pe care am vrut-o.

Am pregatit intr-o alta tigaie cateva ochiuri de ou, pe care le-am lasat moi.

Am inceput sa asez straturile : mamaliga, branza si o lingura de smantana grasa, apoi iar mamaliga.Pentru asamblare am folosit un inel de bucatarie , dar nu este obligatoriu.

Ca sa fie calda la servire am dat-o in cuptorul incins la 180 grade pentru 2 minute , doar atat cat sa se incalzeasca bine .

Deasupra am asezat un ochi de ou si alaturi niste bucati de slanina prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise