Se pune apa la încălzit în oala în care preparăm mămăliga. Adăugăm usturoiul, sarea şi uleiul. Dacă punem căţei de usturoi şi nu pudră, lăsăm să dea în clocot 5 minute, apoi punem foarte puţină apă rece ca să scădem uşor temperatura apei. Turnăm mălaiul grişat în ploaie, amestecând cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe. Lăsăm să fiarbă şi continuăm să mestecăm până începe să se îngroaşe bine, apoi o lăsăm să fiarbă cu capacul acoperit 10 minute. Dacă vrem o mămăligă mai tare şi mai vârtoasă, o lăsăm să fiarbă mai mult, 15-20 de minute, dar trebuie să ţinem cont că ea se mai întăreşte şi în timp ce se răceşte.
Pregătim un vas pentru cuptor pe care îl ungem bine peste tot cu un cub de unt.
Punem cu lingura de lemn un strat de mămăligă şi îl nivelăm cu dosul lingurei sau cu o spatulă. Punem lamele de unt împărţite peste tot pe suprafaţa primului strat de mămăligă, presărăm brânza şi adăugăm peste ea parmezan ras.
Punem al doilea strat de mămăligă, presărăm bucăţele de unt şi parmezan.
Mixăm cele 2 ouă împreună cu un praf de sare (folosim mixerul sau le batem cu un tel) şi între timp turnăm laptele dulce peste ele, omogenizând bine totul. Turnăm compoziţia de ouă cu lapte peste mămăliga din tavă şi punem totul la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 20-30 de minute, verificând din când în când să nu se ardă. Este gata când marginile au început să se întărească şi să prindă o crustă frumoasă, iar ouăle s-au solidificat pe toată suprafaţa (dacă înclinăm puţin vasul, nu vor curge).
Se scoate din cuptor şi se lasă un pic la răcit, apoi se porţionează şi se serveşte pe farfurii întinse, alături de murături sau salate la alegere.
Din cantitatea arătată în reţetă ies 4 porţii.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii