Mamaliga cu branza si omleta la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga cu branza si omleta la cuptor

Ingrediente

  • 200 g mălai grişat
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1 litru de apă
  • 1-2 linguriţe pudră de usturoi sau 4-5 căţei de usturoi tăiaţi fin
  • 1 lingură ulei
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • 200 g brânză frământată sau de burduf
  • 25 g de parmezan
  • 100 ml lapte dulce.

Mod de preparare

Se pune apa la încălzit în oala în care preparăm mămăliga. Adăugăm usturoiul, sarea şi uleiul. Dacă punem căţei de usturoi şi nu pudră, lăsăm să dea în clocot 5 minute, apoi punem foarte puţină apă rece ca să scădem uşor temperatura apei. Turnăm mălaiul grişat în ploaie, amestecând cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe. Lăsăm să fiarbă şi continuăm să mestecăm până începe să se îngroaşe bine, apoi o lăsăm să fiarbă cu capacul acoperit 10 minute. Dacă vrem o mămăligă mai tare şi mai vârtoasă, o lăsăm să fiarbă mai mult, 15-20 de minute, dar trebuie să ţinem cont că ea se mai întăreşte şi în timp ce se răceşte.

Pregătim un vas pentru cuptor pe care îl ungem bine peste tot cu un cub de unt.

Punem cu lingura de lemn un strat de mămăligă şi îl nivelăm cu dosul lingurei sau cu o spatulă. Punem lamele de unt împărţite peste tot pe suprafaţa primului strat de mămăligă, presărăm brânza şi adăugăm peste ea parmezan ras.

Punem al doilea strat de mămăligă, presărăm bucăţele de unt şi parmezan.

Mixăm cele 2 ouă împreună cu un praf de sare (folosim mixerul sau le batem cu un tel) şi între timp turnăm laptele dulce peste ele, omogenizând bine totul. Turnăm compoziţia de ouă cu lapte peste mămăliga din tavă şi punem totul la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 20-30 de minute, verificând din când în când să nu se ardă. Este gata când marginile au început să se întărească şi să prindă o crustă frumoasă, iar ouăle s-au solidificat pe toată suprafaţa (dacă înclinăm puţin vasul, nu vor curge).

Se scoate din cuptor şi se lasă un pic la răcit, apoi se porţionează şi se serveşte pe farfurii întinse, alături de murături sau salate la alegere.

Din cantitatea arătată în reţetă ies 4 porţii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise