Maioneza din usturoi a la Tradaro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 capatana mare de usturoi
  • * 2 linguri smantana
  • * 1 lingurita plina cu miere
  • * piper
  • * sare
  • * ulei

Mod de preparare

- Dupa ce usturoiul este curatat se trece prin zdrobitorul de usturoi in mojarul de pisat.

- Se pune 1/2 lingurita cu sare si se piseaza foarte bine.

- Cand usturoiul s-a transformat intr-o pasta se rastoarna intr-un bol si se freaca cu mixerul 2 minute, dupa care se incepe a se pune picurat ulei, ca la maioneza clasica.

Aceasta este o maioneza care iti solicita rabdarea pentru reusita ei.

- Pe masura ce se adauga ulei, maioneza isi mareste volumul. Dintr-o capatana de usturoi se poate realiza cam 300-350 g maioneza.

- Cand maioneza devine vartoasa se adauga mierea, apoi smantana cate putin si piperul amestecand in continuare cu mixerul.

- Maioneza se rastoarna intr-un borcan cu capac si se pune la frigider. Este de preferat sa se consume in maxim 6-7 zile.

Aceasta maioneza se poate pune in salate, fripturi, cartofi pai prajiti, ochiuri, omleta, pizza, etc.

Se adauga suflet cat este nevoie.

Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise