Eu prepar maioneza de usturoi (care este si de post), in felul urmator:
Curat usturoiul de coaja (cativa catei, in functie de cat de multa maioneza am nevoie). Il pisez (adesea eu folosesc razatoarea mica, daca nu am alte mijloace la indemana), il pun intr-un castron, presar sare peste el si cu o lingura de lemn, incep sa prepar maioneza turnand la inceput putin ulei, apoi din ce in ce mai mult (la fel ca la maioneza clasica).
Spre final, adaug din cand in cand cate un strop de lamaie, amestecand in continuu.
Folosesc acest fel de maioneza la salate care necesita maioneza (de conopida, fasole, telina). Dar si la friptura sau alte preparate care se consuma cu usturoi.
E foarte buna, mai ales daca va place usturoiul. Frecat in acest mod, usturoiul isi mai pierde din iuteala.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii