Se spala macrourile pe dinauntru si pe dinafara, se usuca intr-un servet. Se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza, se presara cu ierburile aromate maruntite. Se lasa 5 minute sa se patrunda. Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ą Se pune uleiul sa se incinga intr-o tigaie mare, apoi se face flacara aragazului mijlocie si se pune pestele la prajit, mai intai pe o parte, apoi pe alta, cate 5 minute. Se scoate afara si se pune pe o farfurie. Ą In uleiul ramas in tigaie se caleste ceapa si usturoiul, pana devin aurii. Se presara deasupra faina si se lasa si ea sa se rumeneasca cca 7 minute. Se amesteca vinul cu otetul si 1/4 l apa si se toarna peste ceapa si faina prajite, amestecand mereu ca sa nu se faca cocolosi. Se lasa sa fiarba 5 minute pe foc mic, continuand cu amestecatul, pana ce sosul incepe sa se ingroase. Se gusta de sare si de piper. Ą Se pun macrourile in sos si se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se trage tigaia deoparte. Se serveste caldut. (Sosul e si mai gustos daca ii adaugati 2 rosii curatate de pielita si taiate marunt, pe care le puneti dupa ce ceapa si usturoiul s-au calit, impreuna cu faina).
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii