Macrouri cu ierburi aromate si usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 macrouri mici (a 250 g fiecare)
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • cate 1/2 lingurita de cimbru si nucsoara rasa (ierburile sunt obligatorii)
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri de untdelemn
  • 2 linguri de faina
  • 125 ml vin alb
  • 75 ml otet mai slab.

Mod de preparare

Se spala macrourile pe dinauntru si pe dinafara, se usuca intr-un servet. Se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza, se presara cu ierburile aromate maruntite. Se lasa 5 minute sa se patrunda. Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ą Se pune uleiul sa se incinga intr-o tigaie mare, apoi se face flacara aragazului mijlocie si se pune pestele la prajit, mai intai pe o parte, apoi pe alta, cate 5 minute. Se scoate afara si se pune pe o farfurie. Ą In uleiul ramas in tigaie se caleste ceapa si usturoiul, pana devin aurii. Se presara deasupra faina si se lasa si ea sa se rumeneasca cca 7 minute. Se amesteca vinul cu otetul si 1/4 l apa si se toarna peste ceapa si faina prajite, amestecand mereu ca sa nu se faca cocolosi. Se lasa sa fiarba 5 minute pe foc mic, continuand cu amestecatul, pana ce sosul incepe sa se ingroase. Se gusta de sare si de piper. Ą Se pun macrourile in sos si se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se trage tigaia deoparte. Se serveste caldut. (Sosul e si mai gustos daca ii adaugati 2 rosii curatate de pielita si taiate marunt, pe care le puneti dupa ce ceapa si usturoiul s-au calit, impreuna cu faina).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise