Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Ingrediente

  • Ingrediente peşte
  • - macrou, cât doriţi
  • - 700 grame de sare grunjoasă
  • - busuioc, mentă, piper verde
  • - câteva felioare de pomello
  • - câţiv căţei de usturoi
  • Ingrediente crochetele de cartofi
  • - trei-patru cartofi
  • - 200 de grame de brânză feta
  • - două ouă
  • - pătrunjel verde
  • - piper
  • - 200 grame de făină
  • - o căpăţână potirvită de usturoi
  • - o ceapă
  • Ingrediente sos
  • - o cutie de roşii în bulion
  • - doi-treia rdei kapia copţi
  • - 50 ml ulei de măsline
  • - o căpăţână de suturoi
  • - piper

Mod de preparare

Am ales aceste ingrediente pentru a-i da macroului o savoare aparte pe care numai citricele i-l pot da.

Gătesc adesea peşte cu citrice, nu neapărat cu lămâie.

Interesant mi se pare gustul pe care grapefruitul în dă peştelui de orice fel, mai ales grapefruitul roşu.

De data asta am încercat cu pomello.

Peştele curăţat şi spălat se umple cu un amestec de pomello tăiat cubuleţe, busuioc, mentă, piper verde şi câţiva căţei de usturoi.

Se aşază în tava în care am pus sarea grunjoasă şi se dă la cuptor.

Între timp, puteţi găti crochetele de cartofi.

Fierbeţi cartofii şi pasaţi-i ca pentru piure.

Amestecaţi-i cu brânza feta, albuşul unui ou, pătrunjel, piper, usturoi pisat. Prăjiţi uşor ceapa, fără s-o aduceţi în faza "aurie"; trebuie doar un pic prăjită. Amestecaţi-o cu pasta.

Din pasta astfel obţinută formaţi crochetele.

Daţi-le prin oul bătut împreună cu gălbenuşul primului ou, apoi prin făină.

Prăjiţi cu grijă crochetele, întorcându-le în uleiul încins.

Acum puteţi prepara sosul.

Amestecaţi roşiile mărunţite cu ardeii kapia copţi. Adăugaţi uleiul şi scadeţi pe fos mic, amestecând să nu se lipească.

Când începe să sfârâie, scoateţi de pe foc,a dăugaţi usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa.

Serviţi totul cald. E delicios. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise