Se decongeleaza peştele şi se taie în bucăti potrivite. Se scurge de apă şi se zvăntă cu prosoape de hărtie.
Se sărează jumatate din peşte, se prăjeste în ulei, se scurge pe prosop de hartie, se pune într-un castron şi se toarnă sos de roşii imediat.
Sosul se face din roşii zdrobite sau bulion în care se adaugă usturoi şi ardei iute.
Cealaltă jumătate se pune în tava unsă cu ulei de măsline, astfel încât să nu se suprapună bucaţile , se presară condimentul peste peste, se rade ghimbirul peste tot, se adaugă apă căt sa fie la nivelul peştelui. Se pune în tavă la foc mediu. Se întorc bucătile o dată.
Când este aproape gata se adaugă o lingură de usturoi zdrobit şi se stoarce o jumătate de lamâie.
Când se opreşte focul, se stoarce cealaltă jumătate de lămâie şi se presară frunzele de pătrunjel tocat.
Reţeta a doua este mai dietetică pentru ca nu este prăjit si este fără sare. Din cauza condimentelor nu se simte lipsa de sare.
Se poate consuma rece sau cald, cu mămăligă sau nu.
Eu folosesc la prima reţetă Picarela, un sos pe care îl pregătesc vara pentru iarnă, special pentru aşa ceva.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii