Se decongeleaza peştele şi se taie în bucăti potrivite. Se scurge de apă şi se zvăntă cu prosoape de hărtie.
Se sărează jumatate din peşte, se prăjeste în ulei, se scurge pe prosop de hartie, se pune într-un castron şi se toarnă sos de roşii imediat.
Sosul se face din roşii zdrobite sau bulion în care se adaugă usturoi şi ardei iute.
Cealaltă jumătate se pune în tava unsă cu ulei de măsline, astfel încât să nu se suprapună bucaţile , se presară condimentul peste peste, se rade ghimbirul peste tot, se adaugă apă căt sa fie la nivelul peştelui. Se pune în tavă la foc mediu. Se întorc bucătile o dată.
Când este aproape gata se adaugă o lingură de usturoi zdrobit şi se stoarce o jumătate de lamâie.
Când se opreşte focul, se stoarce cealaltă jumătate de lămâie şi se presară frunzele de pătrunjel tocat.
Reţeta a doua este mai dietetică pentru ca nu este prăjit si este fără sare. Din cauza condimentelor nu se simte lipsa de sare.
Se poate consuma rece sau cald, cu mămăligă sau nu.
Eu folosesc la prima reţetă Picarela, un sos pe care îl pregătesc vara pentru iarnă, special pentru aşa ceva.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii