Peştele se curăţă, se spală bine, se sărează, se piperează, se presară cu boia dulce de ardei, se aşază într-un vas care se pune la frigider până a doua zi.
Ceapa şi morcovii se spală, se curăţă, se taie ceapa julien iar morcovii se taie rondele subţiri şi usturoiul se taie feliuţe. Se toarnă în tavă uleiul, se aşează ceapa, morcovul şi usturoiul, deasupra se aşează bucăţile de macrou care au fost crestate şi în crestături au fost înfipte felii de lămâie. Se completează cu apă cât să acopere peştele. Se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptorul încins în prealabil. Se lasă la cuptor cu folia 30 minute , se scoate folia, se adaugă bulionul şi o lingură de sos de chilli şi se bagă înapoi la cuptor, fără folie, până ce sosul scade.
Se serveşte cu mămăliguţă.
Poftă bună!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii