Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.
Preparare macarons:
Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.
Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi intr-o rasnita.
Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma tare.
Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .
La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.
Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .
Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute .
Se lasa cateva minute sa se raceasca,apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.
Peparare jeleu de rodie:
Rodia se taie in jumatate, se desface si scot toate boabele.
Boabele obtinute se pun apoi intr-un vas mai inalt si se paseaza bine cu blenderul vertical.
Se strecoara sucul obtinut.
Se amesteca sucul de rodie cu zaharul si punem vasul pe foc mic.
Se adauga agar-agarul si se mai lasa sa fiarba 2 minute,apoi se lasa sa se raceasca.
Se lipesc macaronsii doi cate doi cu jeleu de rodie.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii