Preparare macarons:
Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.
Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .
Se adauga colorantul.
La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.
Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari macaronsii.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .
Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electric la 130 grade timp de 15 minute.
Se lasa cateva min sa se raceasca,apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.
Preparare crema de ciocolata:
Ciocolata se topeste pe baie de aburi.
Smantana se bate spuma tare cu putina zeama de lamaie , apoi se amesteca cu ciocolata topita si racita.
Se lipesc macaronsii cate doi cu crema de ciocolata .
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii