Punem intr-o oala incapatoare, 2L de apa la fiert. Adaugam o lingurita de ulei si jumatate de lingurita de saresi cand da in clocot, punem macaroanele. Amestecam si lasam cam 10’ la fiert, apoi ii rasturnam intr-o strecuratoare, ii trecem pe sub 2-3 jeturi de apa rece, ii scuturam bine si ii lasam la scurs.
Punem la incins, intr-o tigaie incapatoare, o lingura de ulei si 50g de unt apoi adaugam o treime din macaroane, astfel incat sa nu fie prea suprapuse, sa aiba loc suficient pentru fript(prajit). Le amestecam din cand si le lasam la foc moderat cam 10 minute sa se rumeneasca bine, apoi le scoatem intr-un bol cu capac. Procedam la fel si cu restul de macaroane, prajindu-le la fel, inca in doua ture.
Intre timp trecem prin razatoarea mare cascavalul si telemeaua, le amestecam bine si cand toate macaroanele sant fripte, adaugam peste ele, amestecul de branzeturi si omogenizam totul foarte bine, dupa care servim cu pofta . Sant crocante si deliciose atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii