Macaroane cu telina si sunca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 radacini de telina (800 g),
  • 150 g sunca de Praga,
  • 400 g spaghetti,
  • sare,
  • 5 linguri de untdelemn,
  • 20 g unt,
  • 1 catel de usturoi, 150 ml vin alb, 60 g parmezan sau cascaval ras.

Mod de preparare

Se spala telina, se curata de coaja, se taie in felii subtiri. Se taie sunca julienne (ca taieteii). Se fierb pastele in apa suficienta, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se incing impreuna untdelemnul si untul, se prajeste intai sunca, apoi se scoate. Se caleste telina, amestecand mereu. Se adauga usturoiul ras. Se sareaza. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba circa 5 minute, cu capac.

Se strecoara pastele, se pune pe ele putin unt, apoi se toarna telina cu sunca. Se presara cu patrunjel tocat si parmezan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise