Puneti apa cu putina sare la fiert si gatiti macaroanele. Cand sunt gata le spalati bine sub apa rece si le lasati la scurs.
Intr-o cratita incingeti untul, adaugati faina si amestecati bine cu un tel 1 minut.
Luati cratita de pe foc, adaugati putin lapte si amestecati energic pana la omogenizare.
Continuati adaugand laptele treptat si amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Daca nu veti folosi smantana lichida pastrati o cana din cantitatea de lapte.
Cand ati terminat de incorporat laptele puneti cratita inapoi pe foc si adaugati branza.
Condimentati cu sare, piper si nucsoara.
Amestecati bine si din cand in cand ( cand branza se topeste si sosul devine prea gros ) adaugati treptat smantana lichida ( sau cana de lapte ) pentru a subtia sosul. Acesta trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite.
Adaugati jambonul taiat bucatele mici si mai lasati 2 minute pe foc amestecand.
Adaugati macaroanele in cratita cu sosul si amestecati bine. Lasati 2 minute la foc mic amestecand continuu.
Potriviti de sare, piper si nucsoara.
Incalziti cuptorul la 180 grade C
Luati cratita de pe foc si turnati totul intr-un recipient pentru cuptor.
Presarati branza deasupra si introduceti la cuptor pentru aprox 10 min sau pana prinde o crusta aurie. ( Optional puteti presara si pesmet )
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii