Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Ingrediente

  • 2 bucati lup de mare (cca 350 g fiecare)
  • Pentru paella:
  • -100 gr orez cu bob rotund
  • -legume pentru sofrito: 1 căţel usturoi, ceapă, ardei gras, roşie
  • -1 morcov
  • Cateva pastai fasole verde congelata
  • -8 creveţi, proaspeţi sau congelaţi, curăţaţi
  • câteva fire de şofran
  • -400 ml supă de legume (sau apă)
  • - ulei de maline, sare de mare, piper

Mod de preparare

1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl preparaţi întreg.

2. Spălaţi orezul şi lăsaţi-l la scurs.

Folosiţi o paella (tigaia specială) sau o tigaie cu diametru mai mare (28-32 cm).

3. Pregătiţi sofrito, bază pentru orice paella care se respectă: căliţi usturoiul, ceapă, ardeiul şi roşia în ulei de măsline. Asezonaţi. Când sosul este gata, adăugaţi morcovul tăiat în bucăţi mari şi păstăile de fasole, căliţi-le un minut. Adăugaţi orezul, amestecaţi cu blândeţe până ce orezul este îmbrăcat în sos.

4. Incorporaţi treptat supa de legume sau apă, amestecând cât mai puţin. Presăraţi şofranul dacă aveţi, dacă nu, puteţi pune 1/2 linguriţă de turmeric. Focul trebuie să fie blând, să nu se ardă orezul. Gustaţi, verificaţi dacă mai e nevoie de sare şi piper.

5. Într-o tigaie separată, trageţi la tigaie creveţii în puţin ulei de măsline, până prind puţină culoare, apoi îi aşezaţi deasupra în tigaia cu orez. Opriţi focul când orezul este încă al dente şi mai este încă puţin lichid care nu a fost absorbit. Dacă tigaia este bună pentru aşa ceva, daţi la cuptor la foc mic. Alternativ, păstraţi tigaia undeva la cald, acoperită.

5. Se încinge bine grătarul, se presara puţină sare grunjoasa şi se pune peştele la fript. Se întoarce o singură dată. Se verifică dacă s-a pătruns bine cu o incizie în zona şirei, unde este mai multă carne. Nu-l uscaţi pe grătar.

La aşa cină este bun un vin alb sec, eventual un riesling, dar noi am încercat un pinot noir tânăr şi străveziu şi nu s-a supărat nimeni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise