Descopera cum sa faci lipii simple de casa cu aceasta reteta rapida si usor de preparat. Perfecte pentru sandwichuri, wraps sau alaturi de diverse preparate.
Intr-un bol mare, amestecati faina, sarea si praful de copt.
Faceti o adancitura in mijlocul fainii si turnati apa calduta si uleiul de masline. Amestecati pana cand incepe sa se formeze un aluat.
Rasturnati aluatul pe o suprafata usor infainata si framantati timp de 5-7 minute, pana cand aluatul devine neted si elastic. Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati putina faina.
Impartiti aluatul in 6-8 bile de marime egala.
Folosind un sucitor, intindeti fiecare bila de aluat intr-un disc subtire, cu un diametru de aproximativ 15-20 cm. Asigurati-va ca lipiile sunt cat mai subtiri pentru a se coace uniform.
Incalziti o tigaie mare antiaderenta sau de fonta la foc mediu. Coaceti fiecare lipie timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand apar bule si pete aurii. Intoarceti lipia si coaceti inca 1-2 minute. Lipiile trebuie sa fie moi si usor elastice.
Pastrati lipiile gatite acoperite cu un prosop curat pentru a le mentine calde si moi.
Sugestii de servire:
Cu falafel: folositi lipiile pentru a inveli falafel, salata si sosuri.
Cu hummus: lipiile sunt perfecte pentru a fi inmuiate in hummus sau alte creme tartinabile.
Sandwichuri: umpleti lipiile cu carne, legume sau branzeturi pentru un pranz rapid si delicios.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii