Descopera cum sa faci lipii simple de casa cu aceasta reteta rapida si usor de preparat. Perfecte pentru sandwichuri, wraps sau alaturi de diverse preparate.
Intr-un bol mare, amestecati faina, sarea si praful de copt.
Faceti o adancitura in mijlocul fainii si turnati apa calduta si uleiul de masline. Amestecati pana cand incepe sa se formeze un aluat.
Rasturnati aluatul pe o suprafata usor infainata si framantati timp de 5-7 minute, pana cand aluatul devine neted si elastic. Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati putina faina.
Impartiti aluatul in 6-8 bile de marime egala.
Folosind un sucitor, intindeti fiecare bila de aluat intr-un disc subtire, cu un diametru de aproximativ 15-20 cm. Asigurati-va ca lipiile sunt cat mai subtiri pentru a se coace uniform.
Incalziti o tigaie mare antiaderenta sau de fonta la foc mediu. Coaceti fiecare lipie timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand apar bule si pete aurii. Intoarceti lipia si coaceti inca 1-2 minute. Lipiile trebuie sa fie moi si usor elastice.
Pastrati lipiile gatite acoperite cu un prosop curat pentru a le mentine calde si moi.
Sugestii de servire:
Cu falafel: folositi lipiile pentru a inveli falafel, salata si sosuri.
Cu hummus: lipiile sunt perfecte pentru a fi inmuiate in hummus sau alte creme tartinabile.
Sandwichuri: umpleti lipiile cu carne, legume sau branzeturi pentru un pranz rapid si delicios.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii