Lipii rapide

Lipii rapide, reteta simpla. Sunt moi, gustoase si se fac cat ai clipi din cateva ingrediente la indemana tuturor.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lipii rapide

Ingrediente

  • 230 g faina
  • 125 ml apa calda
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare

Pregatim toate ingredientele si le punem intr-un bol. Framantam pana cand obtinem un aluat neted, nu foarte moale, care se dezlipeste de pe maini.

Lasam aluatul acoperit sa se odihneasca 15-20 de minute.

Apoi il impartim in 4 bucati si formam 4 lipii, cat doriti de subtiri.

Incalzim o tigaie antiaderenta la foc mediu si coacem lipiile. Nu dati focul mare pentru ca se vor arde. Cand lipia s-a umflat, intoarceti-o si pe partea cealalta.

Scoateti lipiile pe o farfurie si acoperiti-le cu un prosop de bucatarie sau o alta farfurie. Asa raman moi pana le terminati de copt si pe celelalte.

Umpleti-le cu ce doriti, dupa gustul si imaginatia voastra. Sunt perfecte pentru shaorma, sandwich-uri sau unse cu nutella si umplute cu banane sau alte fructe.

Din cantitatile date ies 4 lipii, dar va recomand sa dublati cantitatile. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise