Varietatea de linte pe care o folosim ,recomanda sa spalam lintea si sa o punem a inmuiat ,in apa rece,12 ore,inainte de a o prepara.Vara va sfatuiesc sa introduceti lintea intr-un vas cu apa rece si sa le bagati la frigider,pt ca riscati sa fermenteze apa din cauza caldurii in contact cu lintea.
Intr-o oala destul de mare,puneti un pic de ulei de masline la incins si caliti ceapa,usturoiul,ardeii si morcovii ,toate taiate marunt,avand grija sa nu prinda culoare prea multa.Se adauga rondele de carnat afumat calindu-se si acesta cu restul ingredientelor.Se pune lintea peste acestea si se masoara 2,5 l de apa care se adauga in oala,impreuna cu cele 2 frunzulite de dafin si sare.
Timpul de fierbere variaza in functie de tipul de linte pe care-l folositi.
Poata sa fiarba de la 30 de minute la 1 h si jumatate,depinde de linte.Daca va plac mai zemoase mai puteti adauga un pic de apa,tinand cont de faptul ca lintea, dupa ce se raceste devine mai uscata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii