Linguini cu scoici

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 3 morcovi, taiati În sferturi pe lungime si
  • apoi taiati transversal felii subtiri
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1 cana suc de morcovi
  • 2 duzini de scoici, bine spalate
  • 225 g linguini
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 cana patrunjel tocat
  • 2 linguri unt fara sare

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc mic.

Se adauga ceapa, morcovii si usturoiul; se prajesc,

amestecând des, 5 minute sau pâna când ceapa

este frageda.

Se adauga sucul de morcovi si se pun la fiert.

Când dau În clocot se adauga scoicile; se acopera si

se fierb 5 minute sau pâna când scoicile se deschid

(verificati dupa 3 minute deoarece unele se vor

deschide inaintea altora). Se scot scoicile pe masura

ce se deschid (se arunca cele care nu se deschid).

Tigaia cu amestecul de morcovi se Iasa deoparte.

Când scoici le se racesc suficient, se scoate carnea

din ele, iar cochiliile se arunca.

Între timp, Într-o oala mare cu apa fiarta se pun

linguini si se fierb conform instructiunilor de pe

ambalaj. Se scurg.

Se pune din nou la fiert amestecul de morcovi si

se fierbe 3 minute. Se adauga sarea. Se scoate

Într-un castron mare Împreuna cu pastele scurse,

scoicile, patrunjelul si untul; se amesteca bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise