Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie.
Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie.
Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul.
Inchidem ermetic borcanul si lasam la macerat 10 zile.
Dupa acest timp, scurgem tot siropul lasat, aruncam cojile, clatim borcanul si punem inapoi siropul.
Apa plata o amestecam cu zaharul, pana acesta din urma se topeste.
Turnam siropul cu zahar peste siropul de lamaie cu alcool, le amestecam bine si le mai lasam la macerat inca 10 zile, borcanul tot inchis ermetic sa fie.
Dupa acest timp puteti servi.
Cu cat sta mai mult timp la macerat, cu atat este mai bun.
Iese destul de tarisor, asa ca daca doriti sa iese mai slabut, puneti mai multa apa si zahar!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii