Spălăm foarte bine limboiul în apă rece!
Curățăm morcovii păstârnacul și ceapa și îi crestăm, pentru o fierbere mai bună și mai rapidă.
Luăm un vas Kukta (vas de fierbere sub presiune) punem zarzavaturile și limba, umplem cu apă și punem la fiert circa o oră și jumătate minim.
După ce s-a terminat fierberea, scoatem limboiul și din supa formată, păstrăm cam 2 căni, pentru preparare ulterioară. Din restul de supă formată, se poate face supă, de diferite feluri!
Limba, după ce s-a răcit, o despielițăm, adică îi scoatem pielița de culoare albă de pe limbă.
Tăiem limba în felii subțiri de circa 1 cm grosime.
Acum încingem o cratiță cu ulei (în care să nu fie mai mult de 0,5 cm grosime ulei în cratiță), adăugăm puțină sare de mare grunjoasă și ceapa tăiată cubulețe și calim ușor la foc mediu.
Când ceapa devine mai sticloasă, adăugăm pasta de ardei dulce.
Supa de limbă pe care am oprit-o (cealalta parte a supei, o vom folosi pentru alt preparat), o adăugăm în cratiță și adăugăm de asemenea pasta de roșii, dizolvată în puțină apă.
Lasăm să înceapă să dea în clocot și adăugăm măslinele.
Apoi punem și feliile de limbă tăiate anterior.
Lăsăm la fiert la foc mic, încă o oră!
Când timpul de fierbere a limbii s-a terminat, adăugăm usturoiul tăiat subțire și busuiocul mărunțit.
Amestecăm și lăsăm să se odihnească ca să-și lase aromele și busuiocul și usturoiul.
Montaj pe farfurie:
3 felii de limbă cu 8 măsline, sos cât doriți și ornați cu frunze de busuioc și 2 felii de lămâie!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii