Limba cu ciuperci si sos de rosii

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Limba cu ciuperci si sos de rosii

Ingrediente

  • 1 limba de vitel fiarta
  • 2 cepe
  • 50 g pasta de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 300 g ciuperci Home Garden
  • 250 ml bulion rosii
  • 500 ml supa
  • 2 linguri pasta gogosari
  • 100 ml vin alb
  • boia afumata iute
  • 10 masline negre fara samburi
  • 50 g cepsoara murata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra.

Fierbem limba cam 1-2 ore , depinde de varsta animalului.

Daca o avem fiarta e cel mai bine.

Putem fierbe limba si in oala sub presiune.

Calda, curatam limba de pielita alba.

Ceapa curatata si taiate julien , o calim in putin ulei , adaugam pasta de gogosari, usturoiul, ciupercile feliate, , cepsoara intreaga, maslinele feliate, vinul, sare si piper.

Taiem limba, dupa ce s-a racit putin sa o putem tine cu mana, in felii cam de 1 cm grasime si o punem inapoi in supa.

Adaugam si limba la compozitia ce fierbe in vin, daca este cazul, adaugam putina supa , cat sa acopere limba si lasam sa fiarba cam 10 minute.

Punem bulionul, pasta de rosii, boiaua si lasam sa mai dea cateva clocote.

Cand toate sunt fierte bine, stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.

Servim limba limba cu un piure de cartofi pufos, orez sau mamaliguta, fiecare dupa preferinta.

Pofta mare sa aveti !

P.S. Timpul de preparare este socotit pentru cazul in care limba am fiert-o in prealabil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise