Lichior de trandafiri

Se taie petalele de la florile de trandafiri, se clatesc, se lasa pe un prosop sa se usuce.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Lichior de trandafiri

Ingrediente

  • -300 gr petale de la florile de trandafirii de dulceata
  • -1 litru alcool, 96% alcool
  • -2 litri apa plata
  • -1300 gr zahar
  • -1 lamaie mare

Mod de preparare

Se taie petalele de la florile de trandafiri, se clatesc, se lasa pe un prosop sa se usuce.

Se da prin razatoarea mica o lamaie mare.

Intr-un vas se pun petalele de trandafiri, zaharul, lamaia data prin razatoare si se freaca pana se sfarama petalele. Se adauga alcoolul, apa plata si se pun intr-o sticla sau damingeana mai mare sa se poata agita din cand in cand compozitia.

Se pune sticla sau damingeana la loc racoros si intunecos si in fiecare zi se agita sticla, timp de 30 zile, dupa care se poate lasa sa se odihneasca. Dupa circa 30 de zile se poate strecura lichiorul dar eu am lasat mai mult de 30 zile. Dupa ce se strecoara, se poate pune in sticle mai mici si se poate consuma la diferite ocazii. Aceasta bautura este foarte fina si cu o aroma deosebita. Sa aveti bafta ca in viata sa degustati macar o data aceasta minunata licoare!

Eu o voi pastra si imi voi delecta prietenii care imi vor trece pragul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise