Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem in borcan, adaugam peste ele zaharul si toate aromele, cu mentiunea ca batonul de vanilie il despicam in doua si scortisoara o rupem in bucati, asta pentru ca aromele sa se poata mai bine imprastia in amestec. Turnam deasupra palinca apoi punem capacul si infiletam.
Punem borcanul in capara la loc racoros si intunecos. Timp de 10 zile lasam la macerat, dar amestecam continutul zilnic de doua trei ori, scuturand bine borcanul.
Dupa 10 zile, strecuram lichidul si-l punem intr-un bidon curat sau alt borcan.
Acum trecem la etapa doi de preparare:
Peste nucile si aromele ramase in borcan, de la prima etapa, adaugam 1200g zahar si 2L de palinca.
Lasam dinnou la macerat, cam doua zile, scuturand borcanul de cateva ori pe zi, pana tot zaharul este dizolvat si nu se mai vad granule.
Strecuram lichidul optinut la etapa a doua si il golim peste cel optinut din prima etapa. Amestecam bine si lichiorul nostrum aromat cu iz de nuci verzi este gata de servit .
Hai noroc si la mai mare !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii