Lichior de cafea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l alcool
  • 250 g cafea macinata
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • 1/2 l lapte nefiert
  • 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Alcoolul, cafeaua si vanilia se pun intr-o sticla de 5 l care se va astupa ermetic si se va scutura la fiecare 2 zile timp de 12 zile. Zaharul se dizolva in apa iar siropul rezultat se lasa sa fiarba si sa dea in 2-3 clocote. Cand s-a racit se amesteca cu laptele nefiert, cu alcoolul si cafeaua si se agita imediat, pentru a se amesteca bine. Se lasa sticla nemiscata timp de 4 zile pentru ca laptele, prin coagularea lui, sa incorporeze toate impuritatile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise