autor:

Anca E. Voicu

» » , , Bauturi, Cafele si ceaiuri, Dulciuri diverse

Lichior crema de cafea

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2021

Ingrediente
3 gălbenușuri,, 150 ml lapte,, 100 ml smântână pentru gătit,, 5 ml îndulcitor,, 2 linguri cafea măcinată,, 1 linguriță (cu vârf) cafea solubilă,, 50 ml brandy,, , Decor:, Frișcă, după gust,, Ciocolată amăruie, după gust

Dificultate: Medie Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Cântărești laptele și smântâna pentru gătit, adaugi cele două tipuri de cafea și încălzești amestecul pe foc mic, ai grijă să nu fie fierbinte.
Torni amestecul prin strecurătoare, peste gălbenușuri (aflate la temperatura camerei).
Adaugi îndulcitorul și amesteci bine.
Fierbi pe foc mic, amestecând continuu, până ce amestecul se îngroașă ușor. Trebuie să atingă 70ºC, însă eu l-am vrut mai gros și l-am îngroșat mai mult, amestecul a atins 80ºC.
Dai deoparte și lași la răcit mai întâi 10 minute pe masă, apoi dai la frigider câteva ore (de preferat, peste noapte). Se va mai îngroșa la frigider.
La final adaugi brandy și amesteci.
Servești lichiorul rece, cu un strat generos de frișcă și ciocolată amăruie rasă.

Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 gălbenușuri,
  • 150 ml lapte,
  • 100 ml smântână pentru gătit,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 2 linguri cafea măcinată,
  • 1 linguriță (cu vârf) cafea solubilă,
  • 50 ml brandy,
  • Decor:
  • Frișcă
  • după gust,
  • Ciocolată amăruie
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Dulciuri diverse

Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca

Am pregătit pentru sora mea o băutură desert: cu ceai cu aromă Irish Cream (care mi se pare dulce, motiv pentru care nu am pus deloc

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale Ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale

De data aceasta, am pregătit ciocolată de casă cu îndulcitor. Îmi doream mult să încerc și varianta asta, însă

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tarta cu capsune si rubarba