Lichior crema de cafea

Reteta de lichior crema de cafea. Lichior crema de cafea reteta pas cu pas. Retete de lichior de cafea. Lichior crema de cafea facut in casa. Retete de lichior.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Lichior crema de cafea

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 5 ml indulcitor
  • 2 linguri cafea macinata
  • 1 lingurita cu varf de cafea solubila
  • 50 ml brandy
  • Decor:
  • frișcă dupa gust
  • ciocolata amaruie dupa gust

Mod de preparare

Reteta de lichior crema de cafea este foarte simplu de facut, cu un rezultat grozav.

Cantaresti laptele si smantana pentru gatit, adaugi cele două tipuri de cafea si încalzesti amestecul pe foc mic, ai grija sa nu fie fierbinte. Torni amestecul prin strecuratoare, peste galbenusuri (aflate la temperatura camerei). Adaugi indulcitorul si amesteci bine.

Fierbi pe foc mic, amestecand continuu, pana ce amestecul se ingroasa usor. Trebuie să atinga 70º C, insa eu l-am vrut mai gros si l-am îngrosat mai mult, amestecul a atins 80º C.

Dai deoparte si lasi la racit mai intai 10 minute pe masa, apoi dai la frigider câteva ore (de preferat, peste noapte). Se va mai ingrosa la frigider.

La final adaugi brandy si amesteci.

Servesti lichiorul rece, cu un strat generos de frisca si ciocolata amaruie rasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise