Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava. Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac . Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam ouale cate unul, amestecand bine dupa fiecare . Punem coaja rasa de lamaie , faina , praful de copt si macul macinat sau nu si amestecam compozitia bine.
Intr-o tava de cozonac (25 cm lungime) sau tava dreptunghiulara ( u am folosit o tava de silicon in forma de stea ) tapetata cu hartie, turnam compozitia. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 min, inainte de a scoate din cuptor incercati cu scobitoarea.
Pana cand se coace prajitura pregatim siropul: Punem pe foc mic o cratita cu apa, zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5-10 minute si dam deoparte . Cand scoatem prajitura din cuptor o intepam din loc in loc cu un cutit si turnam peste ea siropul cald. Prajitura va absorbi tot siropul.
Lasati sa se raceasca in tava. Se poate servi cu frisca, smantana dulce batuta alaturi de cafea si de cei dragi.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii